ژئوگرید چیست

ژئوگرید چیست

ژئوگرید چیست ؟

ژئوگرید ها سازه هایی با جنس پلیمری یا پلاستیکی می ‌باشند که به وسیله ی آن ها می ‌توان خاک را از هر بر آمدگی و ناهمواری به حالتی صاف و یک دست درآورد و در واقع آن را تقویت نمود. این سازه های مشبک وقتی بر روی خاک قرار می‌ گیرند، اجازه نمی ‌دهند که تغییر شکلی در آن رخ بدهد و با کاهش بر آمدگی‌ ها و نا همواری‌ ها آن را برای ساخت جاده و غیره آماده می ‌کنند.

من با نوشتن این محتوا قصد دارم، شما عزیزان را با ژئوگرید ها بیشتر آشنا کنم. در صورتی که به این مبحث علاقمندید، می ‌توانید تا پایان مقاله با من همراه شوید. برای اجرای ژئو ممبران در یزد و خرید محصولات پلیمری می توانید به شرکت عایق بسپار آریا مراجعه نمایید.

آشنایی بیشتر با ژئوگرید ها:

پلی پرو پیلن، پلی اتیلن و پلی استر از جمله موادی هستند که برای ساخت ژئوگرید ها به کار می ‌روند. این سازه ها همان طور که در بالا اشاره کردم، به عنوان یک عامل تقویت کننده برای خاک استفاده می‌ شوند. از نظر شکل ظاهری ساختارشان مشبک بوده و فضاهای خالی موجود در سطح آن ها را چشمه می ‌نامند که سایز آن ها متغیر بوده و بین ده تا صد میلی ‌متر می ‌باشند. چشمه‌ هایی که در وسط این سازه ها وجود دارند، باعث می ‌شوند که خاک و سنگ ریزه‌ هایی که در آن موجود است، محصور شوند و بستر آن مسطح گردد.

ضخامت و ابعاد چشمه ها در ژئوگرید های مختلف با هم دیگر متفاوتند و از آن ها برای ساخت خاکریزه و زیر سازی کردن پروژه‌ های حمل و نقل، محکم کردن لایه‌ های آسفالت، ساخت دیوار های مرتفع، مسطح کردن شیب ‌های تند، ثابت نگه داشتن لایه‌ های خاک و پایدار سازی آن استفاده می ‌کنند. شرکت عایق بسپار آریا با نمایندگی اجرای ژئو ممبران در همدان قادرند به شما عزیزان در خرید و نصب ورقه های ژئوگرید و ژئوتکستایل کمک نمایند.

مزایای ژئوگرید:

_ چنان چه از ژئوگرید ها در پروژه ای استفاده شود، هزینه‌ ای که برای حمل مصالح پرداخت می ‌شود کمی کم تر می ‌گردد. زیرا با وجود این سازه ها دیگر نیازی به صرف مصالح زیاد نیست.

_ نصب ژئوگرید ها راحت بوده و نیاز به مهارت خاصی ندارد.

_ به کار بردن این سازه‌ ها در پروژه‌ های در حال ساخت باعث می‌ شود که سریع‌ تر و راحت ‌تر آن پروژه پیش برود.

_ به دلیل مواد پلیمری موجود در ساخت آن ها هنگامی که در معرض عوامل شیمیایی قرار می‌ گیرند کم تر آسیب می ‌بینند و در زمان نصب نیز احتمال صدمه دیدنشان خیلی کم است.

_ این ابزار ها برای ساخت سازه‌ های ژئو تکنیکی به کار می ‌روند و استفاده از آن ها باعث بالا رفتن طول عمرشان و کم تر نیاز پیدا کردن به تعمیر می ‌شود.

_ با توجه به این که استفاده از ژئوگرید ها نیاز به مصالح را کم تر می ‌کنند، می ‌توان نتیجه گرفت که برای محیط زیست نیز وجود این سازه‌ ها مناسب می ‌باشند.

_ استفاده کردن از این ابزار ها نسبت به روش‌ های قدیمی و سنتی به صرفه ‌تر است.

_ به راحتی می ‌توان آن ها را برای هر پروژه‌ ای حمل و استفاده کرد.

ژئوگرید چیست

معرفی انواع ژئوگرید:

برای آن که بتوانند آسفالتی مسطحی ایجاد کنند، از ژئوگرید های بافتنی در زیر آن استفاده می ‌نمایند. این سازه ها از مواد پلیمری ساخته می ‌شوند و به صورت طولی و عرضی تار و پودشان کنار هم دیگر قرار می ‌گیرند. اما به خاطر جنس پلیمری که دارند ساختارشان ضعیف بوده و برای مستحکم سازی آن ها لازم است که از قیر و یا مواد پلیمری دیگری همراه با آن استفاده گردد.

آشنایی با ژئوگرید یکپارچه تزریقی:

این مدل ژئوگرید ها ابتدا به صورت صفحه هایی با جنس پلی اتیلن و پلی پروپیلن و به صورت یک دست ساخته می‌ شوند و بعد از آن حفره‌ هایی را در آن ها به وجود می آورند. به همین خاطر مقاومت این نوع سازه‌ ها در محل‌ های اتصال چشمه ‌ها به هم دیگر بالا می‌ باشد و این باعث شده تا بتوان از آن ها برای بالا بردن ظرفیت بار بری خاک و هم چنین مقاوم سازی دیوار های راه آهن و مسطح نمودن بستر خاک استفاده کرد.

آشنایی با ژئو کمپوزیت‌ ها:

از این سازه‌ ها برای زیر سازی کردن آسفالت و هم چنین مقاوم سازی بستر خاک استفاده می ‌کنند. برای ساخت ژئو کمپوزیت‌ ها از ترکیباتی مثل: ژئوگرید های بافتنی یا نمونه های تزریقی آن به همراه ژئو تکستایل ها و یا انواع دیگر آن استفاده می‌ کنند.

معرفی ژئوگرید تزریقی-جوشی:

این سازه ‌ها همان طور که از اسمشان مشخص است به وسیله ی تزریق مواد پلیمری به صورت نوار هایی در می ‌آیند که با حرارت دادن آن ها و متصل کردنشان به هم دیگر در نهایت یک صفحه مشبک ایجاد می‌ کنند. به دلیل ساخت ضعیف این نمونه ژئوگرید ها حتماً بایستی در هنگام نصب و اجرایشان دقت زیادی نمود.

این مطلب نیز برایتان کاربردی است: راهنمای قیمت خرید ورق ژئوممبران

کاربرد های ژئوگرید:

در هنگام بتن ریزی برای این که مقاومت کششی آن را بالا ببرند و از خوردگی و جذب و پخش شدن بتن‌ ها جلوگیری نمایند، از ژئوگرید ها استفاده می ‌نمایند. یکی دیگر از کاربرد های این سازه ها در زیر سازی کردن لوله ‌ها می ‌باشد. چرا که وجود ژئوگرید می‌ تواند به تقویت بستر خاک زیر آن کمک کند که نشستی در آن رخ ندهد و در نتیجه آب‌ های سطحی به راحتی بتوانند از لوله‌ ها عبور کرده و تخلیه شوند.

از موارد استفاده دیگر ژئوگرید ها می ‌توان به تقویت بستر خاک‌ های سست و افزایش مقاومت‌ های مکانیکی و کششی و هم چنین انجام فرآیند های فیلتراسیون و جدا سازی اشاره نمود.

نتیجه ‌گیری:

معرفی ژئوگرید ها با انواع آن ها و کاربردشان از موضوعاتی بود که با نوشتن این محتوا به آن ها پرداخته شد. همان طور که متوجه شدید. این سازه‌ ها در هر پروژه‌ ای که استفاده شوند، باعث سریع‌ تر انجام شدن آن و صرفه‌ جویی در هزینه‌ ها می‌ شوند. علاوه بر آن این ابزار ها نسبت به روش‌ های سنتی برای مقاوم سازی بستر خاک مطمئن تر و بهتر عمل می ‌کنند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *